Autorijschool Goedhart

Je rijbewijs halen met faalangst

Je rijexamen halen met faalangst

Heb je last van faalangst en wil je toch graag je rijbewijs halen? De angst om te falen of niet te voldoen aan de vereisten kan je ontzettend tegenwerken als je opgaat voor je rijexamen. De angst om een black-out te krijgen of de overtuiging dat je het niet kan, werkt ontzettend erg op je zenuwen. Dat terwijl het vooral de angst is die jouw slagingskansen beïnvloeden. Gelukkig zijn er ook rij instructeurs die zich specialiseren in het begeleiden van mensen met faalangst.

Rijles volgen met faalangst

Faalangst hoeft niet altijd een negatief effect te hebben op je prestaties. Faalangst kan tijdens rijlessen en je rijexamen juist ook een positieve rol spelen. Door de spanning die je voelt krijg je vaak meer focus. Dit is ook een van de punten waar ik mij tijdens de rijles op richt. Faalangst is negatief, maar wanneer je wat meer controle krijgt wanneer je faalangst ervaart, kan het je juist sterker maken. Het gaat niet om het volledig verhelpen van faalangst, maar het controleren ervan tijdens de rijlessen.

Last van faalangst? Vermijd ongeduldige rij instructeurs

Je hoort vaak verhalen van rij instructeurs die negatief reageren op mensen met faalangst. Tijdens de rijles krijgt de student de emoties niet onder controle. Het belangrijkste in jouw reis naar je rijbewijs is dat je een geduldige instructeur hebt. Wij van autorijschool Goedhart hebben jaren ervaring met het begeleiden van mensen met rijangst en faalangst. Onze geduldige aanpak richt zich volledig op het beheersen van de angst en het verkrijgen van een zeker gevoel in de auto.

Rijschool Goedhart

Invulling van de rijles

Tijdens de rijlessen beginnen we net als altijd. Het belangrijkste is dat, wanneer je last krijgt van angst, we dit op een rustige manier oplossen. Je moet een fijn en vrij gevoel hebben in de auto. Zodat je controle krijgt over je angst. Het goed kunnen besturen van de auto en het goed kunnen lezen van het verkeer zijn van groot belang.

Proef rijles aanvragen

Wil je graag eens ervaren hoe wij een rijles aanpakken? Dan kun je contact opnemen via het contactformulier of door te bellen naar 0630090060. Wanneer je besluit om rijlessen te gaan volgen bij onze rijschool dan is de eerste les helemaal gratis.